6 milyon otomobile 28 bin TL ceza kapıda

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Otomobillere Para Cezası Uyarısı

Ülkemizde akaryakıt sektöründeki usulsüzlük ve kayıtsızlık nedeniyle yıllık milyarlarca liralık vergi kayıpları yaşandığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu durumu engellemek amacıyla Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin (UTTS) yürürlüğe gireceğini duyurmuştu.

Geçtiğimiz yıl duyurulan uygulamada yaşanan sorunlar sebebiyle kayıt tarihleri, 31 Ocak tarihine kadar uzatıldı. Sisteme kayıt yaptırmayan araçların ise para cezaları belirlendi. Düzenleme kapsamına alınan 8 milyon araçtan sadece 2 milyonunun UTTS işlemlerini tamamladığı öğrenildi.

Son 2 Gün!

Gazeteci Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, yeni dönemde uygulanacak kuralları ve cezaları duyurdu:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2.5 milyon vergi mükellefinin 8 milyon aracın 713 milyar TL’lik akaryakıt tüketimini UTTS ile takip etmeye başlıyor. ancak yoğunluk nedeniyle sisteme kayıt tarihi 31 Ocak 2025’e ertelendi. Yani 31 Ocak 24.00’e kadar süre verildi ve şimdi sadece 2 gün kaldı.

Eğer bu tarihe kadar kayıt ve ödeme yapılırsa, 30 Nisan’a kadar montajlar tamamlanabilecek.

28 Bin TL Para Cezası!

Bu süreyi kaçıran taşıt sahipleri, akaryakıt harcamalarını gider gösteremeyecek ve 7.000 ila 28.000 TL arasında özel usulsüzlük cezası ödeyecekler.

TTO ve donanım siparişlerini tamamlamayan akaryakıt istasyonları ise her bir tespit için 280.000 TL özel usulsüzlük cezası ödeyecekler. Bu nedenle, belirtilen süreleri kaçırmamak ve yaptırımla karşılaşmamak için kayıtlarınızı yarın gece 24.00’e kadar tamamlamanız önemlidir.

UTTS geçişi sürecinde http://utts.gov.tr adresinden TTB siparişi vermek üzere kayıt yaptırarak ödeme işlemlerini tamamlayan taşıt sayısı 2 milyonu aşmış durumda. Ayrıca yaklaşık 12 bin akaryakıt istasyonu da sisteme dahil olmuş bulunuyor.

Related Posts

Hurda araçlardan mobilya aksesuarına dönüşüm

Kayseri’de hurda araç tamponları, geri dönüşümle kanepe, baza ve modüler mobilya gruplarında kullanılan ayak, kulp ve tekerlek gibi parçalara dönüştürülüyor. Türkiye’nin plastik ham madde ihtiyacının yüzde 40’ı geri dönüşümle karşılanırken, bu ürünler Balkanlar’dan Almanya’ya birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Ekonomiye tek yetkili: Yeni kararlar artık Saray’dan geçecek

Resmi Gazete’de yayımlanan kanunla birlikte Cumhurbaşkanı; döviz, kıymetli maden, hisse senedi ve tahvil işlemleri üzerinde düzenleyici yetkilere sahip olacak. KDV ve ÖTV düzenlemeleriyle vergi sistemi değişirken, yatırım teşvikleri ve AR-GE muafiyetlerinde de önemli değişiklikler yapıldı.

Küresel ticaret rüzgarları piyasalara iyimserlik taşıyor: ABD-Japonya anlaşması umut oldu

Dünya genelinde tarife belirsizlikleri varlığını korurken, konuya ilişkin gelişmeler piyasaların yönü üzerinde etkili oluyor. ABD’nin en büyük ticaret ortaklarından Japonya ile anlaşması ve diğer bir partneri Çin ile de gelecek hafta uzlaşı …

Kilosu 200 TL’den 9 ton hasat bekliyor: Emekli olunca servet kazanmaya başladı

Mersin’in Silifke ilçesinde tropikal bir lezzet olan ejder meyvesinin hasadı başladı. İlçeye bağlı Çeltikçi Mahallesi’nde yaklaşık 150 dönümlük örtü altı alanda yetiştirilen “Dragon Fruit” yani pitaya, Türkiye’de alternatif tarım ürünü olarak ilgi …

Dolar/TL yeni günde sınırlı yükselişte

Döviz kurları yeni güne sınırlı yükselişle başladı. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 40,4190 seviyesinden işlem görüyor.

Borsa güne yükselişle başladı (22 Temmuz 2025)

Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,41 değer kazanarak 10.616,18 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 21,24 puan ve yüzde 0,20 artışla 10.637,42 puana çıktı. Bankacılık …