Tekstilciler pamuk yerine artık bu malzemeyi kullanmak zorunda! Yoksa satamayacaklar

Tekstil ve plastik sektörüne yönelik daha çevreci adımlar atılmaya başlandı. Avrupa Birliği (AB) çevre kirliliğiyle mücadele ve sürdürülebilir üretim için düğmeye bastı. Bundan sonra plastik ve tekstil ürünleri böyle üretilecek

Çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında tekstil ve plastik sektörüne yeni kurallar getirildi. Artık kıyafetler böyle üretilecek
Tekstil ve plastik sektörüne yönelik daha çevreci adımlar atılmaya başlandı. Avrupa Birliği (AB) çevre kirliliğiyle mücadele ve sürdürülebilir üretim için düğmeye bastı. Bundan sonra plastik ve tekstil ürünleri böyle üretilecek

ÜRÜNLERİN İÇERİKLERİ DEĞİŞİYOR

AB, geri dönüşüm alanında plastik ve tekstil ürünlerinde zorunlu malzeme oranı getirdi. Buna göre, 2024 yılından itibaren plastik şişelerin üretilmesinde en az yüzde 24 dönüştürülmüş malzeme kullanma zorunluluğu getirildi. Ayrıca, pamuk ve dönüştürülmesi zor olan doğal lifler içeren malzemelerinde yasaklanmadı söz konusu.

GERİ DÖNÜŞÜMÜ ZOR OLAN MALZEMELER AZALTILACAK

Yeni düzenlemeye göre, pet plastikten üretilen şişelerde yüzde 25 geri dönüşüm malzemesi kullanılacak. 2023 yılında ise bu oran yüzde 50′ çıkarılabilecek. Bunun yanı sıra plastik kapaklar tamamen çıkarılmayacak şekilde tasarlanacak. Bunun ilk nedenleri arasında, plastik şişelerde bulunan mikroplastiklerin bulunması. Kanser, kısırlık, otizm gibi pek çok sağlık sorununa neden olan mikroplastik oranı azaltılacak. Ve çevre kirliliğine de etkisi olacak. 

AB İLE İHRAÇAT YAPAN FİRMALAR NE OLACAK?

Pamuğun ise yasaklanıp yasaklanmayacağı merak konusu oldu. Ancak bu düzenlemeyle, geri dönüşümü zor olan lifli ürünlerin kullanımının azalabileceği de belirtiliyor.  Bu malzemeler yerine sentetik kullanımı teşvik edilecek. Tekstil sektörü ise alternatif malzemelere yönelmek zorunda kalacak. Yeni nesil kumaşlara karşı  tüketiciler talebi de bu noktada dikkat çekiyor. 

Bu çevresel düzenleme sonucunda hem üreticiler de AB ile ticaret yapan ülkeler buna uymak zorunda kalacak. Yeni üretim modeline geçiş yapacak olan firmaların ise Avrupa’da zorlanabileceği ön görülüyor. 

Related Posts

Mısır ile Pakistan’dan Gazze’de ateşkes uyarısı!

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Sisi ve Şerif, telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Sisi ve Şerif, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuları ele aldı. Mısır ve Pakistan liderleri, Gazze’ye yönelik saldırıları ele alarak …

Ertan Yıldız’ın “etkin pişmanlığı” bu kez yeterli görüldü: Mahkemeden ev hapsi cezası!

İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Ertan Yıldız, dün ikinci kez ‘etkin pişmanlık’ kapsamında ifade verdi. Savcılık Yıldız’ın bu kez verdiği ifadeyi yeterli buldu ve etkin pişmanlıktan faydalanarak tahliye olmasını talep etti. Hakimlik de Yıldız hakkında ev hapsi kararı verdi.

Macaristan’da Türk zirvesi

Türk Devletleri Teşkilatı’na üye ülkelerin devlet başkanları ve üst düzey yetkilileri bugün Macaristan’da buluşuyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da zirveye katılmak üzere Budapeşte’ye gidiyor. Macaristan’daki zirve, teşkilat tarihinde ilk defa bir gözlemci ülke ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olması açısından önem taşıyor.

İsrail Eurovision’da oy mu çaldı? Halk oylamasındaki puanların manipüle edildiği iddia edildi

İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda İsrail’in elde ettiği ikincilik, halk oylamasının şeffaflığı konusunda tartışmalara yol açtı. Yarışmanın organizatörü Avrupa Yayın Birliği (EBU), oylama sistemine yönelik eleştirilerle karşı karşıya kaldı.

Belçika’da kamu çalışanları greve gitti

Belçika’da kamu çalışanları greve gitti

Gazze’de dört günde 97 bin kişi yerinden edildi

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Gazze’deki zorla yerinden edilmelere ilişkin açıklamada bulundu. İsrail’in tahliye talepleri nedeniyle Gazze’de sürekli yerinden edilmelerin yaşandığı kaydedilen açıklamada, “Gazze’de son 4 …