Yapıların çekmesindeki ‘korozyon’ etkisi!

Doğu Karadeniz’deki Yapılar Deprem ve Korozyon Riski Altında!

Doğu Karadeniz, son yıllarda sıkça yaşanan heyelan, kaya düşmesi, taşkın ve sel gibi doğal afetlerin yanı sıra deprem ve korozyon riskiyle karşı karşıya kalıyor. KTÜ DE-YAS bilim insanları, bölgedeki yapıların güçlendirilmesi ve korozyon sorununa dikkat çekerek, deprem açısından risk taşıyan eski yapıların tespiti konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

‘BÖLGEDE ÖNEMLİ TİTREŞİMLER HİSSEDİLİYOR!’

DE-YAS Müdürü Ahmet Can Altunışık, Türkiye’nin depremle iç içe bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, son zamanlarda Doğu Karadeniz’de artan sismik hareketlilikten endişe duyduklarını vurguladı. Altunışık, bölgede özellikle 2000 yılından önce inşa edilen yapıların deprem açısından büyük risk taşıdığına dikkat çekti ve bu eski yapıların güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

‘KRİTİK NOKTA 2000 ÖNCESİ İNŞA EDİLEN YAPILAR!’

Ahmet Can Altunışık, bölgede özellikle 2000 yılından önce inşa edilen yapıların deprem açısından riskli olduğunu belirterek, kötü zemin üzerine inşa edilen yapıların depreme karşı daha hassas olduğunu söyledi. Bu nedenle, korozyonun yanı sıra depreme karşı da önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

‘ÖNEMLİ SIKINTILARDAN BİRİ KOROZYON!’

Korozyonun bölgedeki önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken Altunışık, nemli bölgelerde bulunan binalarda demirlerin paslanmasıyla yapıların dayanıksız hale geldiğini belirtti. Betonun içerisindeki demirlerin korozyona uğraması durumunda, olası bir felaketin habercisi olabileceğini ifade etti.

‘TRABZON’DA YAPI STOĞU BELİRLENECEK!’

Trabzon’da yapı stokunun belirlenmesi ve riskli binaların tespiti için çalışmaların başlatıldığını söyleyen Altunışık, bu çalışmanın doğu Karadeniz’in diğer illerine yayılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ortahisar ilçesinde yapı stoku belirleme çalışmalarının başlatıldığını ve bu çalışmanın bölgedeki yapıların güvenliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Related Posts

İsrail Eurovision’da oy mu çaldı? Halk oylamasındaki puanların manipüle edildiği iddia edildi

İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda İsrail’in elde ettiği ikincilik, halk oylamasının şeffaflığı konusunda tartışmalara yol açtı. Yarışmanın organizatörü Avrupa Yayın Birliği (EBU), oylama sistemine yönelik eleştirilerle karşı karşıya kaldı.

Belçika’da kamu çalışanları greve gitti

Belçika’da kamu çalışanları greve gitti

Gazze’de dört günde 97 bin kişi yerinden edildi

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Gazze’deki zorla yerinden edilmelere ilişkin açıklamada bulundu. İsrail’in tahliye talepleri nedeniyle Gazze’de sürekli yerinden edilmelerin yaşandığı kaydedilen açıklamada, “Gazze’de son 4 …

Yunanistan’a girişte pasaport kontrolü için yeni dönem başlıyor

Yeni biyometrik sistemde, AB vatandaşı olmayanların kayıtları 3 yıl süreyle geçerli olacak.

CHP’li Mahmut Tanal’dan ’19 Mayıs’ mesajı: ‘Gençliğe çağrımızdır; siz olmadan Saray rejimini değiştiremeyiz!’

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili, “Tarih, dün olduğu gibi bugün de vatanı kurtarmak için antidemokratik uygulamalar ve adaletsizlik karşısında susmayan gençliğin hikayesini mutlaka yazacaktır” dedi.

Zelenski’den Trump’a mektup: Ukrayna ABD’ye ne teklif etti?

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’nin dün Vatikan’da bir araya geldiği ifade edildi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için …