Evcil Hayvanlar Dijital Bağımlılığı Azaltıyor

Evcil Hayvanlar Dijital Bağımlılığı Azaltıyor!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden (SCÜ) Prof. Dr. Tuncay Dilci, evde evcil hayvanla vakit geçirmenin mutluluk verici etkileri olduğunu belirtti. Yapılan çalışmalar sonucunda, evde hayvan besleyen bireylerin dijital bağımlılık oranlarının diğer kişilere göre daha düşük olduğu sonucuna varıldı.

SCÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Üretim Üyesi ve Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Dilci, evde hayvanlarla etkileşime geçmenin kişilerde dijital nesnelerden uzaklaşma eğilimi yarattığını açıkladı. Hayvanlarla kurulan duygusal bağın, insanların mutluluk hormonlarını tetikleyerek dijital nesnelere olan ilgilerini azalttığını vurgulayan Prof. Dr. Dilci, yapılan araştırmaların bu konuda önemli veriler sunduğunu belirtti.

Kediler Daha Az Bağımlılık Yaratıyor

Prof. Dr. Dilci, evde kedi beslemenin dijital nesnelere karşı daha etkili olduğunu köpek beslemeye göre daha az dijital bağımlılık oluşturduğunu ifade etti. Kedilerin sevecen ve hareketli yapısının, insanlar üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirten Prof. Dr. Dilci, çocukların da hayvanlarla iletişimde olmalarının duygusal, sosyal ve fiziksel yönden gelişimlerine pozitif katkı sağlayacağını söyledi.

Çocukların dijital nesnelere değil, hayvanlarla vakit geçirmelerinin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Dilci, hayvanların hayatımızda önemli bir yer tuttuğunu ve insanlar üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Sürekli yorgun hissediyorsanız bu diyet tam size göre!

Ketojenik diyet, yalnızca kilo kaybı değil, aynı zamanda dengeli enerji ve mental sağlık için de etkili. Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, yaz aylarında kan şekeri düşüşü ve ani açlık krizlerini önleyen bu beslenme modelini anlattı.

Deprem kadar tehlikeli! Panik hali yaralanmalara neden oluyor

Depremde fiziksel güvenliğiniz kadar sakinliğinizi ve ruh sağlığınızı korumanız da hayati önem taşıyor. Uzm. Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, deprem anında yaşanan panik halinin nasıl kontrol altına alınabileceğine dair önemli bilgiler verdi.

Demansa neden olan 15 farklı yaşam tarzı belirlendi

İngiltere’de yapılan bir araştırmada, erken yaşlarda demansa neden olan 15 farklı yaşam tarzı belirlendi.

Kefir, keten tohumu, ananas ölçülü tüketilmeli! ‘Fazlası zarar verebiliyor’

Kilo vermek isteyenlerin en sık yaptığı hatanın yalnızca tartıdaki rakama odaklanmak olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, yaza fit ama sağlıklı girmek isteyenler için beslenme önerilerinde bulundu.

Yeni zayıflatıcı ilaçlara dikkat! Bilinçsiz kullanımı tedaviye dirençli obeziteye yol açabiliyor!

Obezitenin günümüz ve geleceğin sağlık gündeminin ilk sıralarında yer alan bir durum olacağına dikkat çeken Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİYAM) Koordinatörü Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, obezitenin önlenmesi kadar tedavisine de önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Giresun’da Kaza: Bariyerleri Aşan Araç Karşı Şeride Geçti, 2 Yaralı

Bariyerleri aşan araç karşı şeride geçti: 2 yaralı GİRESUN – Giresun’da bariyerleri aşarak karşı şeride geçen araç, başka bir otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Karadeniz Sahil Yolunda Trabzon …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir