Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturmalara FETÖ müdahalesiyle ilgili davaya devam edildi

Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmalara FETÖ’nün talimatıyla müdahale ettikleri iddia edilen 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan bazıları katıldı. FETÖ’nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı’na suikast girişimi timinde yer aldığı gerekçesiyle yargılandığı davada mahkûm olan sanık Davut Uçum, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Duruşmada, Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu ve ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile taraf avukatlarından bazıları hazır bulundu.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır da duruşmaya katıldı.

Sanık Davut Uçum, aleyhine hiçbir olumsuz delil olmadığını savunarak üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Sanık Ebubekir Semih Yüksekkaya, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek yaklaşık 16 yıldır haksız yere yargılandığını öne sürdü ve beraatini istedi.

Sanık Nusret Memiş de hakkındaki yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep etti.

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz ise olay günü ve saati bölgede hava hareketliliğinin yaşandığını, dosyadaki en önemli bulgulardan birisinin hava hareketliliği diğerinin ise helikopterdekilerin maruz kaldığı karbonmonoksit miktarı olduğunu, bu iki durumda helikopterin sevk ve idaresinin rahatlıkla yapılamayacağını dile getirdi.

Mahkeme Başkanı, duruşmayı 27 Haziran 2025’e erteledi.

Dava süreci

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca, BBP’nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmalara FETÖ’nün talimatıyla müdahale ettikleri iddiasıyla 17 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, 25 Aralık 2020’de Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Bu dava dosyası ile helikopterden GPS cihazının sökülmesine ilişkin 10 sanığın yargılandığı Göksun Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dava, sanık ve eylem yönünden bütünlük oluştuğu gerekçesiyle 6 Ocak’ta birleştirilmiş, sanıklardan 7’si her iki dosyada da yer aldığı için Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık sayısı 20’ye çıkmıştı. Sanıklardan Muharrem Tunç’un vefatı nedeniyle sanık sayısı 19’a düşmüştü. (AA)

 

Related Posts

İran Devrim Muhafızlarının yeni komutanı: “Cehennemin kapıları yakında açılacak”

Pakpur, İran’ın resmi haber ajansı IRNA’da yer alan açıklamasında, “Öldürülen komutanlarımızın, bilim adamlarımızın ve vatandaşlarımızın kanının karşılığı olarak, çocukları öldüren bu rejime yakında cehennemin kapıları açılacak.” ifadelerini kullandı …

Dünyadan İsrail’e kınama

İsrail’in İran’a düzenlediği ve kritik isimlerle birlikte çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıya dünyadan tepkiler geldi.

Bakan Memişoğlu’ndan ‘kene’ açıklaması: Aşı üreten ilk ülkelerden olabiliriz

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, son dönemin en çok konuşulan konusu olan ‘süper kene’ ile ilgili anormal bir durum olmadığını belirterek “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi aşısı üreteceğiz. Türkiye, bu aşıyı üreten ilk ülkelerden biri olabilir” ifadelerini kullandı. Memişoğlu, HPV aşısı programına 2025 sonu itibariyle başlayacaklarını da söyledi.

Küçükçekmece ve Fatih’te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Küçükçekmece ve Fatih’te uyuşturucu satıcılarının yakalanmasına yönelik yapılan operasyonlarda 836 bin 80 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 5 şüpheli gözaltına alındı.

ABD’den ‘Irak’a gitmeyin’ uyarısı

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği ABD vatandaşlarına ABD’ye seyahat etmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

Eski kadın devlet başkanına 6 yıl hapis cezası!

ESKİ Arjantin Devlet Başkanı 72 yaşındaki Cristina Fernandez de Kirchner’e yolsuzluk davasında verilen 6 yıl hapis cezası onandı. Arjantin Yüksek Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner’e yolsuzluk davasında verilen 6 yıl hapis …