Orman Okullarıyla Gelecek Yeşeriyor

OGM Orman Okulları Projesiyle Çocuklar Doğayla İç İçe Eğitim Alıyor

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), çocukların doğayla iç içe bir öğrenme deneyimi yaşamaları amacıyla OGM Orman Okulları projesini başlattı. Bu proje sayesinde Türkiye’nin dört bir yanında çevre bilinci yüksek bireyler yetiştiriliyor. Bursa, İstanbul, Mersin ve Trabzon Orman Bölge Müdürlüklerinde kurulan orman okullarında, çocukların ormanla güçlü ve sürdürülebilir bir bağ kurmaları hedefleniyor. Ayrıca, doğaya karşı duyarlılık geliştirmeleri ve çevre konularında farkındalık kazanmaları sağlanıyor. Proje kapsamında bugüne kadar 21.500 çocuğa eğitim verildi ve 9 yeni okulun açılması hedefleniyor.

Bursa Orman Okulu: 13.382 Çocuğa Eğitim Verdi

Bursa’da hayata geçirilen ilk orman okulu olan Bursa Orman Okulu, 2022 yılında eğitimlere başladı ve bugüne kadar 13.382 çocuğa eğitim sundu. Okuldaki akademik eğitim programı, okul öncesi, 7-8 yaş ve 9-10 yaş olmak üzere üç farklı yaş grubuna göre düzenleniyor. Çocuklar, sanal gerçeklik gözlükleri, ormancılık maketleri, çeşitli eğitim materyalleri ve atölye bahçesindeki uygulamalarla doğayı keşfetme fırsatı buluyor.

İstanbul Orman Okulu: Şehirde Doğayla İç İçe Eğitim

İstanbul Orman Okulu, büyük bir metropolde doğa ile iç içe eğitim imkânı sunarak şehirde yaşayan çocukların doğaya olan farkındalıklarını artırmayı hedefliyor. Katılımcılara ormanda hayatta kalma teknikleri, toprak analizi ve biyolojik çeşitlilik konularında teorik ve pratik bilgiler aktarılıyor.

Minik Sincaplar Trabzon Ormancılık Okulu: Orman Ekosistemi Eğitimi

Trabzon Ormancılık Okulu, Minik Sincaplar adıyla bilinir ve 2023 yılından bu yana 5.169 öğrenciye eğitim vermiştir. Orman ekosistemi, ormanların ekonomik ve ekolojik katkıları, orman yangınları, Alo 112 hattı ve fidan dikimi gibi konular öğrencilere aktarılmaktadır.

Mersin Orman Okulu: Akdeniz’in Biyolojik Çeşitliliğini Tanıtıyor

Mersin Orman Okulu, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kuruldu ve Akdeniz’in eşsiz biyolojik çeşitliliğini tanıtmayı amaçlamaktadır. Okulda, çocuklarla fidan dikimi ve yangınla mücadele eğitimleri gibi uygulamalı eğitimler gerçekleştirilmektedir.

Yeni Hedef: 2 Yıl İçinde 9 Yeni Okul

OGM, Türkiye genelinde doğayla iç içe eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla İzmir, Mersin, Adana, Çanakkale, Muğla, Hatay gibi İDOP bölgelerinde 9 yeni orman okulu daha açmayı planlamaktadır. Bu sayede gelecekte daha fazla çocuğa doğayla iç içe eğitim imkânı sunulacaktır.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in Açıklaması

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Doğaya dokunan çocuklar, geleceğe umut olur” anlayışıyla hayata geçirilen Orman Okulları projesi sayesinde çocukların doğa sevgisini kazanacaklarını ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarını erken yaşta benimseyeceklerini belirtiyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı: Depremzede öğrencilere “pozitif ayrımcılık”

LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı: Depremzede öğrencilere “pozitif ayrımcılık”

KPSS merkezi atama 3001, 6225, 7322, 7324, 7348 nitelik kodu nedir? Nitelik kodu ne demek?

KPSS nitelik kodları ve anlamları merkezi atama tercih süreciyle beraber araştırılıyor. Peki, KPSS merkezi atama 3001, 6225, 7322, 7324, 7348 nitelik kodu nedir? Nitelik kodu ne demek?

Üç aylar ne zaman başlayacak? Yeni Hicri yılda üç aylar (Receb, Şaban ve Ramazan) başlangıç tarihleri

Muharrem Ayı’nın gelişiyle birlikte yeni Hicri yıldaki tüm dini günlerle birlikte üç aylar başlangıcı da en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hicri ve Miladi Takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle üç aylar başlangıcı 2025 yılında 2 defa yaşanacak. Bir önceki Hicri Yılın üç aylar başlangıcı 1 Ocak tarihine denk gelmişti. Miladi olarak yeni yıl başlamadan 10 günlük zaman farkı nedeniyle bu yılın son günlerinde üç aylar başlangıcı idrak edilecek. Böylelikle 2025 yılında iki defa üç aylar başlangıcı yani Receb ayı başlangıcına tanıklık edilmiş olacak. Peki 2025 – 2026 üç aylar başlangıcı ne zaman? İşte merak edilip araştırılan tarih…

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İL İL | Yarın (3 Temmuz) hava nasıl olacak, yangın bölgesinde rüzgar ve yağmur var mı? Meteoroloji’den 7 ile son dakika yağış uyarısı!

Son dakika hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. Orman yangınları Türkiye’nin birçok ilinde devam ederken, yangın bölgesinde hava nasıl olacak? sorusu gündeme geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre yarın Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Tokat çevrelerinde sağanak yağış etkili olacak. Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, yurdun batı ve güney kıyılarında normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Öte yandan Antalya Körfezi’nde rüzgarın kuvvetli olması bekleniyor. Peki, yarın hava nasıl olacak? İşte, il il 3 Temmuz hava durumu raporu.

Türkiye’ye Göç Edenlerin Sayısı 300 Bini Geçti

Türkiye’ye göç edenleri açıklayan TÜİK, Türkiye’ye 2024 yılında göç eden yabancı uyruklu kişi sayılarını bildirdi.