Van’da Alabalık Üretimi Artıyor

Van’da Çiftlik Balıkçılığı Teşvik Ediliyor

Van’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında sağlanan teşviklerle sayıları artan tesislerde yılda 4 bin ton alabalık üretimi yapılıyor. Van Gölü’nde yaşayan inci kefali sayesinde balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı haline geldiği kentte, devletin sağladığı desteklerle çiftlik balıkçılığı da gelişiyor.

Gürpınar, Çatak, Erciş, Muradiye ve Bahçesaray ilçelerindeki akarsu ve barajlara kurulan alabalık üretim tesisleri, bölgenin ekonomik kalkınmasına ve balıkçılığın gelişmesine katkıda bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında sağlanan hibe desteklerle kurulan tesislerde yıllık yaklaşık 4 bin ton alabalık ve 45 milyon alabalık yavrusu üretiliyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bünyamin Hakan, ilde uygulanan devlet teşvikleriyle balık üretiminin her geçen gün yaygınlaştığını ifade etti. Kentin inci kefali ve alabalık potansiyelini korumak amacıyla yapılan çalışmalara değinen Hakan, “Su kaynakları bakımından zengin olan ilimizde devlet teşvikleriyle sayıları artan tesislerde yılda 4 bin ton alabalık ve 45 milyon yavru balık üretiliyor. Son 5 yılda desteklerden faydalanan 405 kişiye yaklaşık 8 milyon 112 bin lira ödeme yapıldı.” şeklinde konuştu.

Bölgede balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı haline geldiğini belirten Hakan, “Van Gölü’nün etrafında önemli su kaynaklarına sahibiz. Bakanlığımızın destekleriyle tesislerimizi en iyi noktaya taşıyacağız. Binlerce insanımızın ekmek kapısı olan bu kaynaklarımızı koruyoruz. Gürpınar ilçesindeki bir alabalık tesisine Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yaklaşık 5 milyon hibe desteği verildi. Üreticilerimizin her zaman yanındayız.” dedi.

Gürpınar ilçesinde 240 ton balık kapasiteli tesisin sahibi Ferdi Öztunç, çevre illerin alabalık ihtiyacını karşıladıklarını ve yılda 240 ton alabalık ürettiklerini belirtti. Öztunç, Tarım ve Orman Bakanlığından aldıkları destekle balıkçılıklarını geliştirmeyi hedeflediklerini ve ekonomiye katkı sunmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Geçen yıl aldığımız yaklaşık 5 milyon lira hibe desteğiyle tesisimizi büyüttük. Hedefimiz daha fazla üretim yapmak.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Kahveye ilaç koymuşlar!

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehlikeye düşürecek, taklit içeren ve içeriği değiştirilmiş gıdalar listesini güncellemeye devam ediyor. Bakanlığın güncel listesine bu kez bir kahve markası girdi. Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar kategorisinde …

Koç Üniversitesi anketi: Halkın yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 69

Koç Üniversitesi anketi: Halkın yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 69

KOBİ’ler için ‘30 milyarlık’ destek paketi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, imalatçı KOBİ’lerin yararlanabilmesi için 30 milyar liralık yeni destek paketini devreye alacak, kefalet limiti 25 milyar lira olacak.

İnmek bilmiyor! Altında alım fırsatı kaçtı mı?

Geçen hafta sert düşüş yaşayan altında ivme yeniden yukarı döndü. Uluslararası piyasalarda yaşanan düşüş, Türkiye’de de gram altın fiyatlarını etkiledi. Gram altın da haftalardır bulunduğu konumu terk ederek 4 bin liranın altına düştü. Geçen haftayı …

Sektörel güven endeksleri açıklandı

Güven endeksi hizmet sektöründe %0,9 arttı, perakende ticaret sektöründe %0,6 arttı, inşaat sektöründe %3,9 arttı.

THY’nin yönetiminde kritik değişiklik

Türk Hava Yolları (THY) tarafından, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yapılan açıklamada, “Yönetim Kurulumuzca, yönetim kurulu görev süresi sonuna kadar görev yapmak üzere Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın yönetim kurulu başkanı ve Şekib Avdagiç’in yönetim …