Yılda 4 kez hasadı yapılan bitki! Ekenler paraya para demiyorlar

Bafra Ovası’nda Yeni Bir Yem Bitkisi: Maralfalfa

Samsun’un verimli toprakları üzerinde yer alan Bafra Ovası, tarım ve hayvancılık sektörü için umut verici bir yem bitkisi olan Maralfalfa ile tanışıyor. Bu yüksek verimli yem bitkisi, çiftçilere gelir artışı ve hayvancılıkta verimliliğin artması fırsatı sunuyor.

Maralfalfa Nedir ve Neden Önemli?

Maralfalfa, tropikal iklimlerde yetişen, yüksek protein ve besin değerine sahip, çok yıllık bir yem bitkisidir. Hızlı büyümesi, sık hasat imkanı sunması ve kuraklığa dayanıklı olması diğer yem bitkilerinden ayrıştırır. Bafra Ovası’nın iklimine uyum sağlayan Maralfalfa, bölge çiftçileri için önemli bir alternatif haline geldi.

İHA’nın haberine göre; Ankara’dan dönüş yapan üretici Ahmet Yüksel’in liderliğinde Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez 30 dönüm alanda ekimi gerçekleştirilen bitki, dikildikten sonra 10 ila 15 yıl arasında hasat edilebiliyor.

Proje ile bölgeye ekonomik katkı sağlamayı ve gençleri köylere yeniden yönlendirmeyi amaçlayan Yüksel, büyük bir adım attı.

Yılda 4 Kez Hasat Edilebilen Maralfalfa

Yüksek protein içeren Maralfalfa, mısır silajına kıyasla et ve süt verimini yüzde 30-35 oranında artırıyor. Yılda 2-4 kez hasat edilebilen bu bitki, dönüm başına 50 ila 80 ton verim sunarak üreticilerin ilgisini çekiyor.

Tarım ve Hayvancılığı Canlandırabilir

Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, bu tür yüksek besin değerli bitkilerin devlet desteğiyle yaygınlaştırılmasının göçü durdurabileceğini ve tarım-hayvancılığı canlandırabileceğini belirtti.

Related Posts

Haşhaş alım satımında yetkili değişti

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile haşhaş kapsülü ve tohumunun alım-satım süreçlerinde yetki artık Toprak Mahsulleri Ofisi’nde olacak. Fiyat ve miktar belirleme ile ilgili kararlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı görüşü alınarak belirlenecek.

Hindistan 70 yıllık Türk havacılık devinin üstünü çizdi

Hindistan, Mumbai Havalimanı’nda yer hizmetlerinin yaklaşık yüzde 70’ini yürüten Türk şirketi Çelebi Hava Servisi’nin güvenlik iznini ulusal güvenlik gerekçesiyle iptal etti. Kararın arka planında, Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilimde Türkiye’nin Pakistan’a verdiği destek gösteriliyor.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Nakit para tarihe karışıyor: Tamamen kaldırılacağı tarih açıklandı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), nakit paraları tarihin kitaplarına kaldıracak çılgın bir proje için harekete geçti. ECB Yönetim Kurulu Üyesi Piero Cipollone, tüm siyasi kararların alınmasıyla beraber önümüzdeki yıl dijital euro için çalışmaların …

Emekli olmak hayal değil: İşte eksik prim günlerini tamamlamanın yolları

Sigortalı çalışanların emeklilik hayalini gerçekleştirmeleri için eksik prim günlerini tamamlamak zor bir süreç olabilir. Ancak, devletin sunduğu borçlanma ve ihya imkânları, bu süreci kolaylaştırıyor. Doğum, askerlik, yurtdışı çalışma ve geçmiş hizmetlerin canlandırılması gibi desteklerle erken emeklilik, artık daha ulaşılabilir bir hedef haline geliyor. İşte, emeklilikte eksik prim günlerini tamamlama seçenekleri ve güncel ücretler hakkında detaylar.

Fabrikaların yüzde 25’i kapandı: Enflasyonla mücadelede sanayiyi kaybediyoruz

Yüksek üretim maliyetleri ile ihracatta darbe alan, iç pazarda yüksek faiz ve yüksek enflasyon kıskacında kalan sanayi sektörü, Türkiye’nin üretimde geri dönüşü zor bir yola girmeye başladığına dikkat çekti. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, fabrikaların kapatıldığını istihdamın yüzde 25’inin kaybedildiğini, enflasyonla mücadele sürecinde Türkiye’nin en tehlikeli seçeneği seçerek sanayiyi kaybetmeye başladığını aktardı